KHMER-ENGLISH

កំដៅ – To warm

កិន – To grind

កូរ – To stir, Ex: Stir the porridge.

ខ – To braise

ខ្លាញ់ជ្រូករាវ – Lard

ខ្លាញ់សត្វរាវ – Grease

ខ្វៃ, អាំង, លីង – To roast

គ្រឿងទេស – Spice

គ្រឿងផ្សំ – Ingredient

ចង្កាក់ – Skewer, Ex: A skewer of grilled meat.

ចំណិត, បន្ទះ – Slice, Ex: A slice of meat, cake, etc.

ចន្ទាសអាំងសាច់ – Gridiron

ចំហុយ – To steam

ចិញ្ច្រាំ – To chop, to mince, to grind

ចេកឆាប – Banana cracker

ច្របាច់ – To crush, to squeeze, Ex: wine is made by crushing grapes.

ច្របាច់, លុញ (ម្សៅ). – To knead, Ex: Knead the dough (into a ball)

ឆា, ចៀន – To fry

ឆឹងស្ក – To candy

ឆ្អើរ – To smoke, Smoked fish

ជ្រក់ – Pickle:

ឈូស – To grate

ឈ្ងុយ – Aromatic, Fragrant

ឈ្ងុយ – Fragrant, aromatic

ដំណាប់ – Conserve, jam, preserve

ដាក់គ្រឿងទេស – To spice

ដុត (នំ) – To bake

ដែលដាក់ដាក់គ្រឿងទេស – Spicy

ដោត – To skewer

ត្បាល់កិន – Millstone

ទឹកផ្លែឈើ (ច្របាច់) – Crush

ទឹកផ្លែឈើ (ដប) – Squash, Ex: Two orange squashes, please.

ធ្វើជ្រក់ – To pickle, Ex: She pickled cabbage.

ធ្វើដំណាប់ផ្លែឈើ – To conserve fruit, to preserve fruit

បកសំបក, ចិតសំបក – To peel, to skin

បំពង – To deep-fry

បុក – To pound

ប្រដាប់កិនកាហ្វេ – Coffee-grinder

ប្រដាប់កិនសាច់ – Mincer

ប្រដាប់ឈូស – Grater

ប្រឡាក់គ្រឿង – To marinade, to marinate

ប្រឡាក់អំបិល – To salt

ពន្លាត់ស្បែក – To flay

រម្ងាស់ – To simmer

លាយ – To blend, Ex: Blend the eggs and milk (together).

លីងនឹងខ្លាញ់ – To sauté

វាយ – To whip

សំបក – Peel, skin

សាច់ចិញ្ច្រាំ – Mince

ស្កគ្រប់អំពិល – Tamarind candy

ស្កតាំងម៉ែ – Taffy, toffee, toffy

ស្ងោរ, ដាំ (ទឹក), ពុះ (ទឹមពុះ) – To boil

ស្រុស – To blanch

ហាន់ – To slice, Ex: Slice the meat/ the cucumber.

ឡ – Oven

អាំង – To broil, to grill

ENGLISH-KHMER

Aromatic, Fragrant: ឈ្ងុយ

Banana cracker: ចេកឆាប

Coffee-grinder: ប្រដាប់កិនកាហ្វេ

Conserve, jam, preserve: ដំណាប់

Crush: ទឹកផ្លែឈើ (ច្របាច់)

Fragrant, aromatic: ឈ្ងុយ

Grater: ប្រដាប់ឈូស

Grease: ខ្លាញ់សត្វរាវ

Gridiron: ចន្ទាសអាំងសាច់

Ingredient: គ្រឿងផ្សំ

Jam, preserve, conserve: ដំណាប់

Lard: ខ្លាញ់ជ្រូករាវ

Millstone: ត្បាល់កិន

Mince: សាច់ចិញ្ច្រាំ

Mincer: ប្រដាប់កិនសាច់

Oven: ឡ

Peel, skin: សំបក

Pickle: ជ្រក់

Preserve, conserve, jam: ដំណាប់

Skewer: ចង្កាក់, Ex: A skewer of grilled meat.

Skin, peel: សំបក

Slice: ចំណិត, បន្ទះ, Ex: A slice of meat, cake, etc.

Spice: គ្រឿងទេស

Spicy: ដែលដាក់ដាក់គ្រឿងទេស

Squash: ទឹកផ្លែឈើ (ដប), Ex: Two orange squashes, please.

Taffy, toffee, toffy: ស្កតាំងម៉ែ

Tamarind candy: ស្កគ្រប់អំពិល

To bake: ដុត (នំ)

To blanch: ស្រុស

To blend: លាយ, Ex: Blend the eggs and milk (together).

To boil: ស្ងោរ, ដាំ (ទឹក), ពុះ (ទឹមពុះ)

To braise: ខ

To broil, to grill: អាំង

To candy: ឆឹងស្ក

To chop, to mince, to grind: ចិញ្ច្រាំ

To conserve fruit, to preserve fruit: ធ្វើដំណាប់ផ្លែឈើ

To crush, to squeeze: ច្របាច់, Ex: wine is made by crushing grapes.

To deep-fry: បំពង

To flay: ពន្លាត់ស្បែក

To fry: ឆា, ចៀន

To grate: ឈូស

To grill, to broil: អាំង

To grind, to chop, to mince: ចិញ្ច្រាំ

To grind: កិន

To knead: ច្របាច់, លុញ (ម្សៅ). Ex: Knead the dough (into a ball).

To marinade, to marinate: ប្រឡាក់គ្រឿង

To marinate, to marinade: ប្រឡាក់គ្រឿង

To mince, to grind, to chop: ចិញ្ច្រាំ

To peel, to skin: បកសំបក, ចិតសំបក

To pickle: ធ្វើជ្រក់, Ex: She pickled cabbage.

To pound: បុក

To preserve fruit, to conserve fruit: ធ្វើដំណាប់ផ្លែឈើ

To roast: ខ្វៃ, អាំង, លីង

To salt: ប្រឡាក់អំបិល

To sauté: លីងនឹងខ្លាញ់

To simmer: រម្ងាស់

To skewer: ដោត

To skin, to peel: បកសំបក, ចិតសំបក

To slice: ហាន់, Ex: Slice the meat/ the cucumber.

To smoke: ឆ្អើរ, Smoked fish

To spice: ដាក់គ្រឿងទេស

To squeeze, to crush: ច្របាច់

To steam: ចំហុយ

To stir: កូរ, Ex: Stir the porridge.

To warm: កំដៅ

To whip: វាយ

Toffee, toffy, taffy: ស្កតាំងម៉ែ

Advertisements